Passiebrief: Change Management is wat ik doe!

Passiebrief 8 oktober 2015. Pieter Monsma "Jouw Passie is Jouw Succes"

Weet jij wat Change Management betekent?

Een zeer groot ondernemer zei dat ik dat als trainer/coach deed. Nou, ik ben maar een eenvoudige boerenl… dus moest die term wel even opzoeken. En dan krijg je allemaal moeilijke en zakelijke antwoorden.

Wat het volgens mij echt is? Anders denken. Woorden die je altijd hebt gebruikt lijken de waarheid voor je te zijn, maar schijn bedriegt. Het zijn de woorden die jij hebt verzameld voor wie je nu bent en wat je nu doet. Sterker het zijn de woorden die nu je leven, en je prestaties bepalen. Mocht je dus verandering willen hebben in je persoonlijke óf je zakelijke leven dan kun je enkel door de woorden die je gebruikt te veranderen je resultaten veranderen.

De woorden die je zegt is het leven dat je leidt!

Verandering lijkt vaak moeilijk, soms zelfs onmogelijk. Als je mijn coaching technieken gezien hebt (op mijn workshops of 1 op 1 coaching), dan zie je dat ik 100% resultaat heb binnen een uur om de meest moeilijke denkprocessen van ondernemers en personen te veranderen. Het veroorzaakt onomkeerbaar betere prestaties, en ook binnen een uur komen mensen in een spoor met een gelukkiger leven. Met een paar heel eenvoudige technieken. 

Change Management is dus niets meer dan "anders denken" dat wist je misschien wel, maar dan op een geheel ander level vóórdat je een proces ingaat van verandering. Het is eerst uit jezelf treden en naar jezelf kunnen kijken. Objectief, zonder oordelen en vooroordelen. Hoe gaaf zou dat zijn als je zo naar jezelf kunt kijken en daarna beslissingen kunt maken. Deze beslissingen zouden wel eens van een heel andere orde kunnen zijn. En dat is nou precies wat je in deze snel veranderende wereld wil kunnen doen. Elke keer uit jezelf treden en vernieuwen. En dat allemaal binnen een paar uur.

Laatst weer een multimiljonair gecoacht die knap vast zat met zijn kop. Verschillende psychologen heeft hij gehad en hij kon maar niet veranderen. Erger nog al jaren had hij niet meer genoten van het leven. Nu moet je weten, elke keer als ik aan een gesprek begin laat ik even alles los. Breng ik mezelf in het nulpunt, want als je daar zit kun je alles zien en is alles mogelijk. Het nulpunt is een gedachteloze toestand waarbij niets belangrijk is en alles waardeloos. (en het is ook nog eens de waarheid) Misschien bizar te lezen maar het is een techniek die ik mezelf heb geleerd die voor mij werkt, die ook voor veel mensen werkt die een nieuwe stap willen maken, of the "next step" willen maken in hun leven/carriëre. Dat leer ik ze. Zo ook in dit geval.

Zo is het mogelijk mensen te coachen op een geheel ander niveau waarbij direct resultaten worden behaald. Niet met vele sessies maar in één gesprek van ongeveer een uur. Indien je het wilt geloven dan nodig ik je uit op 28 oktober waar ik LIVE coaching aan personen geef voor een publiek. 

Deze Multimiljonair stapte lachend in zijn auto. Verrast dat alles weer mogelijk lijkt. Met een ander woordenboek dan hoe hij was gekomen. Met oude dromen die weggestopt waren achter een donker gordijn en nu nieuw leven ingeblazen worden. Blokkeringen die jarenlang het beeld bepaalden weggetrapt als veertjes. Nog wel wat onwennig maar hij kan er de komende dagen niet omheen dat er iets is verandert. Vanaf nu is het de keuze om in je warme eigen shit te blijven zitten, of de frisse energie op te pakken die je gevoeld hebt en waarvan ik in die korte tijd bewezen heb dat die er is.

Kiezen kun je elke dag, elk uur en elke minuut!

Het is toch geweldig dat je van je leven een kunstwerk maakt van geluk en Passie! Dat je tot aan het einde van je leven gelukkig kunt zijn. Ook gelukkig als het even tegenzit. Kijk het zit mij ook regelmatig tegen maar dat daagt me ook elke keer weer uit om te groeien. De meest succesvolle ondernemers leven niet anders. En dan toch kan het zijn dat zo'n multimiljonair vast komt te zitten, en niet een beetje, al jaren! Zoiets komt veel voor bij grote veranderingen. Zo heb ik een andere grote ondernemer die na de verkoop van zijn bedrijf op zijn 65e echt dacht dat "zijn leven was afgelopen". Weg creativiteit, weg energie, weg geluk door enkel die woorden maar steeds te herhalen. Na een optreden van mij in Eindhoven heeft hij in een interview (te zien op mijn website) verklaard dat hij nu heeft ingezien dat op zijn 71e zijn leven niet is afgelopen, maar dat zijn niéuwe leven is begonnen! Wat geweldig! Maar eigenlijk wat triest dat er zoveel mensen het blijkbaar opgegeven hebben of ermee vechten. Kun je je voorstellen dat het fantastisch is om te doen wat ik doe? en dat ik mensen ook vraag om het te delen met anderen. Jij bent ook nodig om anderen te kunnen inspireren.

Kies voor je eigen Passie en inspireer anderen!

Het beste excuus om te kiezen voor wat jij zelf leuk vind is omdat mensen die in hun Passie leven automatisch, zonder moeite anderen inspireren. Dat is toch kicken. Je mag helemaal jezelf zijn en daar ook nog helemaal van mogen genieten, niet alleen mogen, maar 100% genieten waardoor je direct anderen inspireert.

Ik wil je vragen als je een onderwerp hebt waar je mijn visie over wilt hebben dit mij te mailen. Misschien heb je zelf iets wat je tegenhoudt om te doen. Ben je niet gelukkig met wie je bent of wat je doet, zijn er hindernissen waar je niet overheen komt, of leef je een middelmatig leven terwijl je een "super" leven wilt leiden! Ik schrijf er graag de volgende keer over in mijn Passiebrief.

Wil je naar mijn workshop komen op 28 oktober dan nodig ik je uit. Ik vraag maar 47 euro en we hebben na afloop ook nog een feestje in de aangrenzende bar op mijn kosten. Proosten op een nieuwe Wereld!

Informatie en opgave kan op www.passieboer.nl, of stuur mij een email op info@pietermonsma.nl

Met Passie uit de Polder,

Pieter Monsma

Leave a Reply

*

Pieter op Facebook
Ontvang gratis de Passiebrief

Laat je inspireren door de Passieboer!

Meldt je hier aan.

Directeur Citro├źn NL over Pieter
Pieter Monsma
"Goed boeren"
"Neem eens hooi op je vork"
"Samen onze passies en talenten delen"
"Een schop onder je kont"
"Je kunt van mij de passie krijgen"
"Geen gezeik, van Passie wordt je rijk"