Passiebrief augustus 2016: Wat leer jij van het vakantiegevoel?

Dit is voor jou de Passiebrief augustus 2016. Het kan zijn dat er iets in staat wat jou, of iemand die je kent, inspireert! Passie inspireert namelijk. Leef je passie en je bent een inspiratie voor anderen. Goed voor je werk en je privé leven, toch? 

Deze passie-brief gaat over: vakantie – ondernemen – begrafenissen – fietsen – egoïstisch zijn – leven – eiland Cambodja – eenzaamheid – inspiratie en nog veel meer ….

Heb jij 365 dagen het vakantie-gevoel? Kan dat en hoe doe je dat?

Vakantie: De mooiste tijd waarin het meeste wordt gelachen. Dat gevoel wil je het hele jaar toch hebben? En dat kan! Nou ja, het grootste gedeelte dan. Tussen alle werk, ergernissen en afleidingen door die ieder mens heeft. Dat hebben we toch? Maar als je bij de basis begint en je in een staat kunt komen waarbij alles in naam van jouw Passie (= jezelf) staat dan wordt werk geen werk meer, ergernissen worden groei-momenten en afleidingen worden op tijd afgekapt.

Begrafenissen:


Op begrafenissen worden regelmatig foto’s getoond van de mooiste momenten van het leven van de overledene. (Helaas is het mij veel te vaak overkomen dat ik naar deze diensten heb moeten gaan). Wat opvalt is dat de foto’s die worden vertoond meestal vakantiekiekjes zijn. Is je dat wel eens opgevallen? Bizar, meestal zit er geen enkele foto van het werk tussen, of het moet die incentive-reis met collega’s zijn, of wanneer er iets te vieren viel. Dit zegt veel over wanneer je het meest gelukkig bent. Maar meestal in de praktijk heb je van de 365 dagen maar maximaal 50 dagen vakantie….

 

 

 

Egoïstisch? en wereldvrede:


Ik vind dat je hele leven in dienst moet staan van je eigen Passie. Is dat egoïstisch? Nee natuurlijk niet. Integendeel. Indien iedereen hierin alleen maar aan zichzelf denkt wordt de wereld heel wat mooier. (Moet je er wel positief en met onze wetten en ethiek naar kijken natuurlijk). Degenen in deze wereld die het sterkst zijn in het delen van hun Passie veranderen de wereld. Dat is eigenlijk de oorlog die tegenwoordig gevoerd wordt. Maar daar ga ik en wil ik niets over zeggen, dat verlegt de focus. Maar ik hoop dat we hier wel bewust van zijn. Vandaar ook mijn krachtige en emotionele inzet om mensen vanuit hun passie te laten leven en werken. Leef je Passie en andere mensen zullen geïnspireerd zijn. (Het beste excuus dus om jezelf te zijn). Heb je wel eens dat gevoel dat je je helemaal lekker voelt en alleen maar datgene doet wat je leuk vindt en dat dan alles ook lijkt te lukken? Zakelijk vinden mensen je aantrekkelijk en willen business met je doen, maar ook privé voelen mensen zich juist dan tot je aangetrokken. Als je lacht en je jezelf bent. Dat in tegenstelling tot het idee dat je een ander moet “pleasen”. Het gevoel om hard te moeten werken  voor je succes en voor je liefde, kan een gevoel worden waarbij je in een staat bent waarbij alles lukt met het gevoel dat je er niets voor hoeft te doen. Werken wordt geen werken meer. Het is elke dag feest en vakantie. Wie wil dat nou niet!

Coachen, zakelijk succesvol? het is maar hoe je het bekijkt:


Dat is mijn inspiratie om te coachen. Tussendoor coach ik mensen vooral op zakelijk vlak. Tenminste… dat het eerste waar mensen mij voor vragen. Hoe kan ik succesvoller worden en hoe vind ik mijn passie? Als je dit in perspectief zet, is dat de verkeerde vraag. De eerste vraag die je je wil afvragen is “waarom” wil ik succesvoller zijn. En “waarom” ben ik wie ik ben. Ineens wordt het zicht op wie je bent en wat je doet anders. Ineens worden vrijheid en plezier belangrijker dan bijvoorbeeld geld verdienen met wat dan ook. Laatst had ik een persoon bij mij aan tafel die zichzelf zeer succesvol vond.Hij kwam bij me omdat hij zich “opgesloten” voelde in zijn functie als directeur van een bedrijf met vestigingen in heel Europa, en geen vrijheid kende en zijn gezin de helft van het jaar maar zag. Hoe succesvol ben je dan heb ik hem gevraagd? Met zo iemand ga je aan het werk niet om nóg succesvoller in zijn werk te worden, maar succesvol in zijn “leven” te worden. Je kunt begrijpen dat er dan een zeer intens gevoel bij alles komt in wat je doet.

Onze tijdslimiet heet “leven”.


Ik denk dat ikzelf een mooi voorbeeld ben omdat ik deze fases doorleef, in goede en slechte tijden hoor. Ik was vroeger een heel langzame leerling op school. Kon nooit wat onthouden, en ben met de kakken over de sloot steeds weer overgegaan. Maar als het over passies ging had ik mooie cijfers. Tekenen bijvoorbeeld en wiskunde, haha. Ik zoek de fases van het leven ook op, soms op de rand van het kunnen, omdat het mijn volledige interesse heeft. Waarom leven we en hoe kunnen we in dit leven er het mooiste van maken. Waarom zijn er mensen die dezelfde omstandigheden hebben succesvoller en gelukkiger dan anderen die ook onder die omstandigheden leven, of zelfs betere, en het niet maken in die tijdslimiet van ca. 80 jaar wat ze het “leven” noemen. Een antwoord hierop is omdat mensen geïnspireerd zijn in wat ze doen. “hoe vind ik mijn inspiratie”  mag je jezelf dan ook prima afvragen. Jezelf zijn inspireert! Een waanzinnig gevoel. En ik wil je een geheim vertellen, dit iets waar ik nog veel over kan leren. Misschien dat ik daarom zo geïnspireerd ben….. en hier zo’n interesse in heb.

 

Fietsen:
Als ik fiets, wat een hobby van me is, ga ik altijd achter de sterkste fietser fietsen en kopieer zijn stijl van fietsen, drinken, ademhalen, bewegen. En ik vraag hem altijd naar wat zijn tip is waarom hij zo goed kan fietsen. Gek genoeg komt er altijd een zeer wijs antwoord dat je nooit zou krijgen van iemand die niet zo goed is. Dat heb ik in de praktijk gebracht en op mijn 49e ben ik één van de sterkste wielrenners van Emmeloord. Zonder veel te trainen. Misschien 1500 km per jaar op de teller terwijl er jongens met 5-10.000 km op de teller hebben. (vraag maar na haha). Als je wil weten wat ik zodoende allemaal heb geleerd moet je maar eens naar mijn workshops komen. Super interessant.

 

Delen van de beste tips:


En zo geef ik dus een heel bijzondere workshop. Genaamd “In 3 stappen naar je Passie”.


Bijzonder omdat het zeer indringend ingaat op waarom we doen wat we doen en waarom we leven. Maar ook hoe we bewust ons zakelijke en privé leven kunnen verbeteren. En dat kan heel snel. Vraag een paar mensen die heel gelukkig / succesvol zijn naar hun tips en gebruik die tips die je bevallen in jouw leven. Moet je eens opletten wat er gebeurt. Heel veel problemen lossen dan vanzelf op. Ik heb heel veel van die tips verzamelt en deel die, met passie, aan een kleine groep van 30-50 mensen bij mij op de boerderij. Als je naar www.passieboer.nl gaat kun je zien wanneer de volgende is.

 

 

Kevin Green.


Kevin is iemand die je gauw een keer wilt zien op zijn trainingen die hij wereldwijd geeft. Ik heb een enorme reis gemaakt dankzij het feit dat ik met hem samenwerk. Deze reis heb je misschien wel op Facebook gevolgd. Australië, India, Maleisië, Cambodja, Singapore. Niet zomaar een reis maar in gezelschap van mister Kevin Green. Een zeer aimabele man en weldoener (bijv. Ambassadeur Make a Wish Foundation en “the Secret Millionaire”). Maar bovenal een persoon die zijn Passie voor mensen, ondernemen en vastgoed volgt. En dat wil delen door zijn trainingen. Gek genoeg zie ik hem (naast de trainingen) bijna niet aan het werk. Hij is altijd bezig met de leuke dingen van het leven, uitgaan, vakantie en heel veel lachen. En ondertussen heeft hij wel een groot aantal bedrijven en een enorme vastgoedportefeuille van meer dan 1000 vastgoedobjecten. Je kunt begrijpen dat je van zo iemand iets van het leven kan leren. Bijvoorbeeld dat hij  vóór het ontbijt al zijn werk al gedaan heeft, waardoor hij hierna “vrij” is. Als hij weer in Nederland een training geeft zal ik het direct melden. 12-14 augustus geeft hij weer een driedaagse training in Singapore. Ook hier zal ik weer als zijn side trainer, coach en spreker bij zijn. Super gaaf! Dat kun je je voorstellen.

 

Eiland Cambodja: 


Tussendoor heb ik op een bijna verlaten eiland aan de kust van Cambodja (Rong Island Kaloem)10 dagen gezeten, nou ja, meer gelegen, gezwommen, gedoken en geslapen haha. Helemaal in mijn uppie. Wat aan de ene kant heel erg gaaf is omdat je volledig tot jezelf kunt komen en echt over alles zelf kunt beslissen wat je doet en wilt. Maar aan de andere kant ook een beetje alleen hoor. Je wilt mooie dingen delen. Het liefst met degenen die je het liefst zijn. En dat kon ik niet. Enfin, wel heb ik een start gemaakt met mijn boek die binnenkort uitkomt en aan mijn trainingen. Wat ik in Cambodja zo mooi vond is dat de mensen daar misschien niet rijk zijn, maar wel allemaal aan het werk zijn om te ‘leven’. Bijna in de puurste vorm. Er waren weinig toeristen dus dan kun je zien hoe een inheemse bevolking leeft. Het allerbelangrijkste is thuis. Een huis wat op palen staat. Waarvan ik dacht dat dit voor overstromingen diende, maar dat is niet zo, mensen slapen hoog en hieronder tussen de palen, leven ze . Hier verzamelt de familie voor het eten, wordt gesproken met vrienden en zitten ze allemaal op lage tafels. Verder werkt iedereen van de familie of gaan ze naar school. Brommertjes met echt alles wat er maar op, aan  en achter kan. Van bbq karretjes tot boomstammen en meubels die vervoerd worden. De hele stad staat bol van de winkeltjes. Mensen die misschien maar 3-5 dollar per dag verdienen maar toch genoeg om te leven. En het daar dus voor doen. En dan het verkeer. Een georganiseerde chaos. Waar je met respect voor elkaar het wegdek deelt. Het werkt bijna zonder regels, en niemand wordt kwaad.

 

Ondernemen heeft niets met werk te maken maar alles met passie voor…. leven!


Leef je leven met Passie en je inspireert de wereld. Je inspireert je kinderen, je familie en vrienden, maar ook je werknemers en partners en mensen die je niet kent of nog niet kent. Zakelijk kun je niet enkel meer ondernemen vanuit je hoofd. Het hart volgen en vanuit het hart ondernemen heeft de toekomst. Passie voor anderen die voor je werken. Vrijheid voor jezelf. En werken met mensen die ook hun passie en talenten op de juiste plek inzetten. Het lijkt misschien simpel gezegd, maar wordt nog veel te weinig gedaan.

Indien je ideeën hebt waarover je geïnspireerd wilt worden door middel van deze Passiebrief laat het me weten. Is dat over je werk of over je privé leven? Ik ben geïnteresseerd om bij te dragen aan jouw groei.

Ik hoop je gauw een keer LIVE te zien. Misschien 7 september al op mijn workshop.

Ga voor info en opgave naar www.passieboer.nl

Met passie uit de Polder,

Pieter Monsma

 

        "Jouw Passie is je Succes"

       Inspiratiespreker, Trainer en Passie-coach.

      7 september de succesvolle workshop  "In 3 stappen naar je Passie" op de boerderij!

Leave a Reply

*

Pieter op Facebook
Ontvang gratis de Passiebrief

Laat je inspireren door de Passieboer!

Meldt je hier aan.

Directeur Citro├źn NL over Pieter
Pieter Monsma
"Goed boeren"
"Neem eens hooi op je vork"
"Samen onze passies en talenten delen"
"Een schop onder je kont"
"Je kunt van mij de passie krijgen"
"Geen gezeik, van Passie wordt je rijk"