Passiebrief

Passiebrief augustus 2016

 

Lees HIER de Passie brief van Augustus.

Dit is voor jou de Passiebrief augustus 2016. Het kan zijn dat er iets in staat wat jou, of iemand die je kent, inspireert! Passie inspireert namelijk. Leef je passie en je bent een inspiratie voor anderen. Goed voor je werk en je privé leven, toch? 

Deze passie-brief gaat over: vakantie – ondernemen – begrafenissen – fietsen – egoïstisch zijn – leven – eiland Cambodja – eenzaamheid – inspiratie en nog veel meer ….

Heb jij 365 dagen het vakantie-gevoel? Kan dat en hoe doe je dat?

Vakantie: De mooiste tijd waarin het meeste wordt gelachen. Dat gevoel wil je het hele jaar toch hebben? En dat kan! Nou ja, het grootste gedeelte dan. Tussen alle werk, ergernissen en afleidingen door die ieder mens heeft. Dat hebben we toch? Maar als je bij de basis begint en je in een staat kunt komen waarbij alles in naam van jouw Passie (= jezelf) staat dan wordt werk geen werk meer, ergernissen worden groei-momenten en afleidingen worden op tijd afgekapt.

Begrafenissen:

Op begrafenissen worden regelmatig foto’s getoond van de mooiste momenten van het leven van de overledene. (Helaas is het mij veel te vaak overkomen dat ik naar deze diensten heb moeten gaan). Wat opvalt is dat de foto’s die worden vertoond meestal vakantiekiekjes zijn. Is je dat wel eens opgevallen? Bizar, meestal zit er geen enkele foto van het werk tussen, of het moet die incentive-reis met collega’s zijn, of wanneer er iets te vieren viel. Dit zegt veel over wanneer je het meest gelukkig bent. Maar meestal in de praktijk heb je van de 365 dagen maar maximaal 50 dagen vakantie….

 

Egoïstisch? en wereldvrede:

Ik vind dat je hele leven in dienst moet staan van je eigen Passie. Is dat egoïstisch? Nee natuurlijk niet. Integendeel. Indien iedereen hierin alleen maar aan zichzelf denkt wordt de wereld heel wat mooier. (Moet je er wel positief en met onze wetten en ethiek naar kijken natuurlijk). Degenen in deze wereld die het sterkst zijn in het delen van hun Passie veranderen de wereld. Dat is eigenlijk de oorlog die tegenwoordig gevoerd wordt. Maar daar ga ik en wil ik niets over zeggen, dat verlegt de focus. Maar ik hoop dat we hier wel bewust van zijn. Vandaar ook mijn krachtige en emotionele inzet om mensen vanuit hun passie te laten leven en werken. Leef je Passie en andere mensen zullen geïnspireerd zijn. (Het beste excuus dus om jezelf te zijn). Heb je wel eens dat gevoel dat je je helemaal lekker voelt en alleen maar datgene doet wat je leuk vindt en dat dan alles ook lijkt te lukken? Zakelijk vinden mensen je aantrekkelijk en willen business met je doen, maar ook privé voelen mensen zich juist dan tot je aangetrokken. Als je lacht en je jezelf bent. Dat in tegenstelling tot het idee dat je een ander moet “pleasen”. Het gevoel om hard te moeten werken  voor je succes en voor je liefde, kan een gevoel worden waarbij je in een staat bent waarbij alles lukt met het gevoel dat je er niets voor hoeft te doen. Werken wordt geen werken meer. Het is elke dag feest en vakantie. Wie wil dat nou niet!

Coachen, zakelijk succesvol? het is maar hoe je het bekijkt:

Dat is mijn inspiratie om te coachen. Tussendoor coach ik mensen vooral op zakelijk vlak. Tenminste… dat het eerste waar mensen mij voor vragen. Hoe kan ik succesvoller worden en hoe vind ik mijn passie? Als je dit in perspectief zet, is dat de verkeerde vraag. De eerste vraag die je je wil afvragen is “waarom” wil ik succesvoller zijn. En “waarom” ben ik wie ik ben. Ineens wordt het zicht op wie je bent en wat je doet anders. Ineens worden vrijheid en plezier belangrijker dan bijvoorbeeld geld verdienen met wat dan ook. Laatst had ik een persoon bij mij aan tafel die zichzelf zeer succesvol vond.Hij kwam bij me omdat hij zich “opgesloten” voelde in zijn functie als directeur van een bedrijf met vestigingen in heel Europa, en geen vrijheid kende en zijn gezin de helft van het jaar maar zag. Hoe succesvol ben je dan heb ik hem gevraagd? Met zo iemand ga je aan het werk niet om nóg succesvoller in zijn werk te worden, maar succesvol in zijn “leven” te worden. Je kunt begrijpen dat er dan een zeer intens gevoel bij alles komt in wat je doet.

Onze tijdslimiet heet “leven”.

Ik denk dat ikzelf een mooi voorbeeld ben omdat ik deze fases doorleef, in goede en slechte tijden hoor. Ik was vroeger een heel langzame leerling op school. Kon nooit wat onthouden, en ben met de kakken over de sloot steeds weer overgegaan. Maar als het over passies ging had ik mooie cijfers. Tekenen bijvoorbeeld en wiskunde, haha. Ik zoek de fases van het leven ook op, soms op de rand van het kunnen, omdat het mijn volledige interesse heeft. Waarom leven we en hoe kunnen we in dit leven er het mooiste van maken. Waarom zijn er mensen die dezelfde omstandigheden hebben succesvoller en gelukkiger dan anderen die ook onder die omstandigheden leven, of zelfs betere, en het niet maken in die tijdslimiet van ca. 80 jaar wat ze het “leven” noemen. Een antwoord hierop is omdat mensen geïnspireerd zijn in wat ze doen. “hoe vind ik mijn inspiratie”  mag je jezelf dan ook prima afvragen. Jezelf zijn inspireert! Een waanzinnig gevoel. En ik wil je een geheim vertellen, dit iets waar ik nog veel over kan leren. Misschien dat ik daarom zo geïnspireerd ben….. en hier zo’n interesse in heb.

Fietsen:
Als ik fiets, wat een hobby van me is, ga ik altijd achter de sterkste fietser fietsen en kopieer zijn stijl van fietsen, drinken, ademhalen, bewegen. En ik vraag hem altijd naar wat zijn tip is waarom hij zo goed kan fietsen. Gek genoeg komt er altijd een zeer wijs antwoord dat je nooit zou krijgen van iemand die niet zo goed is. Dat heb ik in de praktijk gebracht en op mijn 49e ben ik één van de sterkste wielrenners van Emmeloord. Zonder veel te trainen. Misschien 1500 km per jaar op de teller terwijl er jongens met 5-10.000 km op de teller hebben. (vraag maar na haha). Als je wil weten wat ik zodoende allemaal heb geleerd moet je maar eens naar mijn workshops komen. Super interessant.

 

Delen van de beste tips:

En zo geef ik dus een heel bijzondere workshop. Genaamd “In 3 stappen naar je Passie”.

Bijzonder omdat het zeer indringend ingaat op waarom we doen wat we doen en waarom we leven. Maar ook hoe we bewust ons zakelijke en privé leven kunnen verbeteren. En dat kan heel snel. Vraag een paar mensen die heel gelukkig / succesvol zijn naar hun tips en gebruik die tips die je bevallen in jouw leven. Moet je eens opletten wat er gebeurt. Heel veel problemen lossen dan vanzelf op. Ik heb heel veel van die tips verzamelt en deel die, met passie, aan een kleine groep van 30-50 mensen bij mij op de boerderij. Als je naar www.passieboer.nl gaat kun je zien wanneer de volgende is.

 

 

 

Kevin Green.

Kevin is iemand die je gauw een keer wilt zien op zijn trainingen die hij wereldwijd geeft. Ik heb een enorme reis gemaakt dankzij het feit dat ik met hem samenwerk. Deze reis heb je misschien wel op Facebook gevolgd. Australië, India, Maleisië, Cambodja, Singapore. Niet zomaar een reis maar in gezelschap van mister Kevin Green. Een zeer aimabele man en weldoener (bijv. Ambassadeur Make a Wish Foundation en “the Secret Millionaire”). Maar bovenal een persoon die zijn Passie voor mensen, ondernemen en vastgoed volgt. En dat wil delen door zijn trainingen. Gek genoeg zie ik hem (naast de trainingen) bijna niet aan het werk. Hij is altijd bezig met de leuke dingen van het leven, uitgaan, vakantie en heel veel lachen. En ondertussen heeft hij wel een groot aantal bedrijven en een enorme vastgoedportefeuille van meer dan 1000 vastgoedobjecten. Je kunt begrijpen dat je van zo iemand iets van het leven kan leren. Bijvoorbeeld dat hij  vóór het ontbijt al zijn werk al gedaan heeft, waardoor hij hierna “vrij” is. Als hij weer in Nederland een training geeft zal ik het direct melden. 12-14 augustus geeft hij weer een driedaagse training in Singapore. Ook hier zal ik weer als zijn side trainer, coach en spreker bij zijn. Super gaaf! Dat kun je je voorstellen.

 

Eiland.

Tussendoor heb ik op een bijna verlaten eiland aan de kust van Cambodja (Rong Island Kaloem)10 dagen gezeten, nou ja, meer gelegen, gezwommen, gedoken en geslapen haha. Helemaal in mijn uppie. Wat aan de ene kant heel erg gaaf is omdat je volledig tot jezelf kunt komen en echt over alles zelf kunt beslissen wat je doet en wilt. Maar aan de andere kant ook een beetje alleen hoor. Je wilt mooie dingen delen. Het liefst met degenen die je het liefst zijn. En dat kon ik niet. Enfin, wel heb ik een start gemaakt met mijn boek die binnenkort uitkomt en aan mijn trainingen. Wat ik in Cambodja zo mooi vond is dat de mensen daar misschien niet rijk zijn, maar wel allemaal aan het werk zijn om te ‘leven’. Bijna in de puurste vorm. Er waren weinig toeristen dus dan kun je zien hoe een inheemse bevolking leeft. Het allerbelangrijkste is thuis. Een huis wat op palen staat. Waarvan ik dacht dat dit voor overstromingen diende, maar dat is niet zo, mensen slapen hoog en hieronder tussen de palen, leven ze . Hier verzamelt de familie voor het eten, wordt gesproken met vrienden en zitten ze allemaal op lage tafels. Verder werkt iedereen van de familie of gaan ze naar school. Brommertjes met echt alles wat er maar op, aan  en achter kan. Van bbq karretjes tot boomstammen en meubels die vervoerd worden. De hele stad staat bol van de winkeltjes. Mensen die misschien maar 3-5 dollar per dag verdienen maar toch genoeg om te leven. En het daar dus voor doen. En dan het verkeer. Een georganiseerde chaos. Waar je met respect voor elkaar het wegdek deelt. Het werkt bijna zonder regels, en niemand wordt kwaad.

 

 

Ondernemen heeft niets met werk te maken maar alles met passie voor…. leven!

Leef je leven met Passie en je inspireert de wereld. Je inspireert je kinderen, je familie en vrienden, maar ook je werknemers en partners en mensen die je niet kent of nog niet kent. Zakelijk kun je niet enkel meer ondernemen vanuit je hoofd. Het hart volgen en vanuit het hart ondernemen heeft de toekomst. Passie voor anderen die voor je werken. Vrijheid voor jezelf. En werken met mensen die ook hun passie en talenten op de juiste plek inzetten. Het lijkt misschien simpel gezegd, maar wordt nog veel te weinig gedaan.

Indien je ideeën hebt waarover je geïnspireerd wilt worden door middel van deze Passiebrief laat het me weten. Is dat over je werk of over je privé leven? Ik ben geïnteresseerd om bij te dragen aan jouw groei.

Ik hoop je gauw een keer LIVE te zien. Misschien 7 september al op mijn workshop.

Ga voor info en opgave naar www.passieboer.nl

Met passie uit de Polder,

Pieter Monsma

 

"Jouw Passie is je Succes"
 Inspiratiespreker, Trainer en Passie-coach.

 7 september de succesvolle workshop  "In 3 stappen naar je Passie" op de boerderij!

 


Na het programma van de KRO "Naaste Familie",  en de uitnodiging bij Pauw en Witteman, ben ik uitgenodigd om in het programma van RTL7 te verschijnen. Het past dan ook erg bij me natuurlijk een programma met de titel "Ondernemen met Passie".

Hierbij de trailer van het programma met mij als passievolle ondernemers. Druk erop om af te spelen.

 

 

 

 

 

 

22 november: Mijn nieuwsbrief

Motivatie & Passie volgens het trekkerpad principe,

Heb je Richard Branson zaterdag gezien bij College Tour op Nederland 3? Ik heb weinig idolen. Elvis en Willem Ruis zijn er twee, maar Richard Branson is dat ook al een aantal jaren. Hij heeft zaterdag weer laten zien wat leven en ondernemen is in zijn puurste vorm. Vandaar hier een stuk over hoe ik dit zie met Passie en Motivatie. Wanneer je zo leeft lijken alle mooie dingen vanzelf te gebeuren.

Er zijn vele succesvolle mensen in de wereld die iets groots hebben bereikt in hun leven. Maar dat hebben ze niet allemaal op dezelfde wijze gedaan. Sommigen zoeken succes om hun eigenwaarde te bewijzen, zij worden gedreven door het bereiken van doelen. Anderen vergelijken zich met de mensen in hun omgeving, met de buren, zij worden gedreven om beter te zijn dan hun omgeving. Maar er zijn er ook die niet tegen zichzelf of anderen vechten, maar gewoonweg waanzinnig enthousiast zijn over wat ze doen. Zij hebben PASSIE, ze hebben geen motivatie vanuit hun omgeving nodig. Deze motivatie is voldoende in wat ze doen. Eigenlijk zijn boeren best wel een goed voorbeeld.

Wat is nu het verschil tussen de succesvolle strebers en de gepassioneerde mensen? Waarom zijn die laatsten verschillend van de ambitieuze, carrière gedreven zakenlui van deze tijd? Heb je er persoonlijk voordeel bij wanneer je werk ook je Passie wordt? Heb je daarom een voordeel ten opzichte van de rest? Laten we deze vragen eens beantwoorden.

Je herkent de passionele mens aan hun eindeloze energie waardoor ze geweldig goed kunnen focussen op wat ze aan het doen zijn, hun absolute vertrouwen in het bereiken van de resultaten die ze wensen, hun neiging tot perfectie, hun creativiteit, hun kalmte ook gedurende crisis tijden. Ze ploegen gewoon rustig door. Ze zien het grotere geheel, ze denken over de oplossing in plaats van aan het probleem. Kortom, ze hebben een winnaarmentaliteit. Wanneer je vol Passie bent heb je een voordeel, je staat op een plaats waarvandaan het bereiken van je gewenste resultaten bijna vanzelfsprekend is. De gepassioneerde mens functioneert vanuit zijn eigen creatieve energie.

Strebers worden gedreven door persoonlijke ambitie. Hun doelen liggen niet hoger dan het voldoen aan persoonlijke, egocentrische behoeften. Daardoor vallen ze vaak ten prooi aan boosheid, angst, jaloezie, gevoelens van superioriteit of minderwaardigheid, zeker in situaties die bedreigend zijn voor hun succes. Deze emoties kost hen ontzettend veel energie. Hun focus ligt op winnen, of niet verliezen, maar niet op leren en groeien. Deze houding heeft negatieve invloed op hun relaties met collega's en veroorzaakt nog grotere emotionele conflicten. Daarom stellen we dat een streber gedreven wordt door wrijvingsenergie.

Bij mijn optredens als PassieBoer vraag ik het publiek wie vanuit Passie onderneemt en leeft, en dan reageert maximaal 20% positief. Dat is ook algemeen de trend.

Is Passie dan het voorrecht van de weinigen, moet je met dit talent geboren worden, of is het iets wat je kunt ontdekken en leren? Ieder van ons kan ergens gepassioneerd over raken. Soms ontmoeten we mensen of dingen waar we van houden. Soms ontmoeten we mensen of dingen waarvoor we niets voelen. Maar dat gevoel kun je wel laten groeien. Het enige wat je nodig hebt is een verandering van wrijvingsenergie naar creatieve energie.

Probeer deze stappen maar eens uit:

  • Adem 5 maal kalm in en uit.
  • Wat voel ik ten opzichte van mijn werk? Is het een plicht (overleven), werk (een last), een carrière (persoonlijke ambitie) of Passie?
  • Welke negatieve emoties associeer ik met werk? (teleurstelling, boosheid, angst, jaloezie, laag zelfvertrouwen etc.)
  • Wat is er met me gebeurd in de afgelopen dagen/weken/maanden terwijl ik mij voedde met deze emoties? Wat heb ik daardoor verloren?
  • Helpt het mij in het bereiken van mijn doelen door me door deze emoties te laten leiden? Zo nee…
  • Haal dan diep adem en neem heel bewust de beslissing om vanaf nu af aan met plezier en PASSIE te werken. Zie je glimlach en merk dat je je werk vol plezier doet.

Ik zeg, maak die beslissing. Een keuze voor je "Trekkerpad". Want als je in de diepe sporen van je trekkerpad zit, dan kun je het stuur loslaten terwijl de trekker keurig in het pad blijft lopen. Met Passie is het precies hetzelfde. Als je in je Passie zit dan is het net alsof je alles bereikt door niets te doen.

Pieter Monsma

Passie uit de Polder

www.pietermonsma.nl

Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.

 

15 november. De verjaardag van mijn moeder die er helaas hier niet meer bij is. Een dag om eens stil te staan bij hoe relatief het leven is. Ik vind dat er geen moment mag zijn om dat te vergeten. Heb lief. Mama was heel bijzonder in het niet bijzonder zijn. Mam ik heb je lief.

Hieronder een stuk wat ik verzameld en geschreven  heb.

Beste vriend,
De laatste maanden ben ik heel bewust bezig met de zingeving van wie we zijn en hoe we onszelf laten leven. Hieronder een aantal zaken die ik op een rijtje heb gezet na wat te hebben gegoogeld. Dit is van belang in ons "doen". Dit valt ook allemaal onder het begrip Passie. Want dat is veel dieper dan ergens enthousiast over zijn. En er zit ook meer achter dat naar het spirituele gaat. Maar zo zweverig wil ik het niet maken. Ik wil het juist op een nuchtere manier brengen om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken en meer Passie te gunnen. En nu even ietsje dieper met onderstaande 6 stappen van Bewustzijnsverhoging. Geniet!

Bewustwording:
Bewustwording is de basis voor verandering. Wanneer we daarvoor openstaan, ontdekken we het leven zoals het werkelijk is. Elk moment is een ontdekking. We zien met nieuwe ogen, we ontdekken het echte leven. Door bewustzijn verandert een conflict in plezier, verachting wordt vergeving, pijn wordt vrede. Liefhebben wordt mogelijk. Kijk naar wat er in Libië gebeurd is. Daar zijn de ogen wel geopend voor vrijheid. Pijn wordt vrede. 

"Je kunt een probleem niet oplossen in hetzelfde bewustzijn waarin het is ontstaan. Je moet leren de wereld opnieuw te aanschouwen." Albert Einstein

Er zijn 6 stappen voor bewustzijnsverhoging:

1: Verzet de bakens
Om problemen op te lossen moet je je inzichten en emoties naar een hoger niveau tillen. Dit geneest je, brengt je naar een hoger platform van wijsheid. Dit is de 1e stap naar een nieuw begin, een verandering in je bewustwording.  

2: Doorbreek je beperkingen
Je verleden bepaalt het heden. Wanneer je vol bewustwording leeft, kun je je bevrijden van je beperkingen vanuit het verleden. Je verandert je handelen van dwangmatige beperkende reacties naar liefdevolle intelligente gewoontes. Vroeger kon een boer het met 9 koeien rooien. Nu heeft hij er minstens 200 nodig. Tijden veranderen, meegroeien is de enige manier om zakelijk te overleven maar zeker ook mentaal. 
 
3: Ontdek een hogere waarde
Of voor jou die hogere waarde nu God is, Allah, Boeddha of het Universum, deze alom aanwezige energie is niet te scheiden van jezelf. Door open te staan voor deze energie kunnen de neurobiologische paden in je hersenen veranderd worden. Hierdoor kunnen je patronen veranderen, wordt je helderder, je perceptie verschuift, emoties komen los. In feite is dit een verandering in bewustzijn.
 

4: Relaties, hier draait het leven om

Jij bent het product van alles en iedereen die in je leven voorgekomen is. Door je negatieve emoties uit het verleden te genezen zul je meer open staan voor het heden. Je versterkt je relaties met liefde, dankbaarheid en vreugde. Ik zeg, doe maar gewoon. Maar niet zoals iedereen. Zoals jij zelf gewoon vindt. Dan geef je ook het beste.

5: Houd van jezelf
Echte liefde is van jezelf houden zoals je bent. Acceptatie maakt je sterker. Wanneer je vrede hebt met jezelf, heb je vrede met de wereld. Door bewustwording en contact met de energie van een hogere waarde leer je jezelf te omarmen. Ik ben niet gelovig in die naam. Maar heb steeds het gevoel dat er krachten zijn die me leiden. Ik heb geen ouders meer. Bij mij komt het terug op intensief contact met jezelf. Dan gebeurt er iets. Op vrijdag staat er altijd in mijn agenda: "Tijd voor Passie". Dus voor mezelf.

6: Verbinding
Wanneer je de veranderingen in je inzichten en emoties bemerkt, voel je een verbinding met alles wat leeft. Wanneer je je acties baseert op dat gevoel van eenheid is dat een gift aan de wereld.  Leer te delen. Het geeft zoveel terug zonder dat je het kan sturen. 
Ik wens je heel veel Bewustwording en Passie!

Pieter Monsma
Passie uit de Polder

www.pietermonsma.nl
Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.

2 november

Opgetreden op het cruiseschip SSRotterdam. En nog wel in het theater met 200 gasten. Eigenlijk was dit mijn perfecte try-out. Een mooie zaal, mooie mensen van BNI en ik had al mijn attributen bij me. Wat ooit is begonnen als een grap is een echte one man show geworden. Of zeg maar gerust een one-boer-show. 🙂

De show is een ode aan de passie die iedereen in zich heeft. Het is ook een show die als doel heeft een kathalysator te zijn voor iedereen in de zaal om te kiezen voor passie, voor hun echte passie. Tijdens de voorstelling zijn dan ook hilarische tot emotionele momenten te zien. Ik wordt zelf altijd emotioneel als ik zie dat maar 5% van de zaal in hun passie leeft.

Het is zoals in de film Titanic. Dan vraagt Jack aan Rose een "Simple question"–Do you love him.
Hetzelfde vraag ik aan het publiek. Leef je vanuit je passie. Het antwoord is bij 95% van de mensen hetzelfde. Eh, ehh, don't ask me that question.

Deze voorstelling is eigenlijk nu zover uitgewerkt dat ik het graag overal wel wil laten zien. In theaters maar ook voor ander groepen en organisaties. Ik ben bewust dat het onderwerp en de uitvoering in elke omgeving goed tot zijn recht komt. Bij ondernemers bijzonder goed en ook bij het grote publiek kot het 'aan'.

Nu werken aan de marketing. En van mijn BNI heldin Dinah heb ik weer wat geleerd en dat is meer blogs schrijven. Ik moet zeggen dat het ook heerlijk is om van je af te schrijven. En ondertussen schrijf je eigenlijk een boek.

Heb je eigenlijk de theatershow gezien van Huub Stapel. Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. De originele versie is van Paul Dewandre die hier volle zalen eme trok in Parijs. Een dokter op het podium die uitlegt wat het verschil is tussen de man en de vrouw. Zo sta ik eigenlijk op het podium als boer die de passie uitbeeld. Wat tot een staande ovatie heeft geleid.

Ik wens je veel passie en plezier,

Pieter
Passieboer 

 

27 oktober

In Doetinchem opgetreden en er voor het eerst een echte one-man-show van gemaakt. In een oud schoolgebouw met 120 ondernemers als publiek. Een Kalf meegenomen en ook de oude zeis van mijn opa. En die hebben we veel gebruikt toen het ging over je kop boven het maaiveld steken. Een prachtig hulpmiddel.

Ik heb mezelf nieuwe klompen gekocht en een paar rode zakdoeken.
De zaal was geweldig. Twee ridders in de zaal die plaats namen op het Kalf wat heel vermakelijk was. Ook de plaatselijke commerciële tv was er dus in één woord, compleet. Jan bedankt voor het spelen van mij roady.

 

27 sept

Morgen in het FC Zwolle stadion een optreden als de passieboer. Wordt dit een typetje of een serieuze entertrainment act. Ik zie het als een metafoor en verhaal wat er in de samenleving speelt. Op zoek naar je passie. En als je in je verkeerde jasje (lees overal) zit dan moet je die maar eens uittrekken. Maar dat geld natuurlijk ook voor een net pak. Is dat wie je vanuit je passie bent of is dat een afspiegeling van degenen met wie je samenwoont en leeft. En leef je dus op de juiste plek, werk je op de juiste plek zodat je geniet en gepassioneerd dit korte leven doorholt.

 

(4 september 2011)
Zo, een heerlijke vakantie gehad. Voor de eerste keer met de caravan. Naar Spanje.

Twitter is toch geweldig want door een tweet heb ikk op de dag van vertrek onze caravan gevonden, gekocht en direct vertrokken.

We hebben net boven Barcelona gezeten met de voeten dit keer niet in de klei maar in het zand. Super weer, Donna vond het gheerlijk en de kinderen natuurlijk ook.

Toch kon ik het niet laten om even tussendoor naar Londen te vliegen vanuit Barcelona. Daar was Train De Trainer van Harv Eker en de 150 Nederlandse deelnemers wilde ik toch samen met het tem van MIHN even opvangen en zien hoe ze het deden. Want TTT is een geweldig seminar die mensen een enorme boost en breakthrough geven. Na 4 daagjes weer terug naar de camping!

Nu zijn we met mijn team in Hoofddorp weer hard bezig om te zien hoe we naast Harv Eker ook Hollandse seminrs kunnen gaan organiseren en promoten. Belangrijk is dat het PASSIE-STEMPEL erop kan komen te staan.

Het Passie – Stempel betekent dat het seminar professioneel is, de spreker(s) echt zijn en vanuit Passie leven en geven. Dan pas kunnen wij het promoten of organiseren.

We willen kijken met welke naam we verder gaan. Ik wil namelijk met oer hollandse nuchterheid seminars geven. Op zijn Nederlands. Harv is dan wel onvoorstelbaar goed, maar dat talent hebben we ook in Nederland, en anders moet ik straks zelf maar op het podium klimmen. Toch?

We willen graag in contact komen met mensen die goede ideeën hebben en ons ook tips kunnen geven van talentvolle of opkomende sprekers.

Tot zover en hoop je snel weer te zien op mijn site.

Met Passie uit de Polder,

Pieter Monsma

 

 

Ben heel druk met het uitwerken van een organisatie van sprekers die vanuit passie trainen. Zeg maar de PASSIESPREKERS.
Gezamenlijk moeten we in Nederland werken aan een persoonlijke en financiële groei van mensen. Maar vooral het bewustzijn dat we in vrijheid leven in Nederland om te zijn wie we willen zijn is naar mijn bescheiden mening groot.

Vandaar dat we de komende tijd met lans en speer, met hark en hooivork ten strijde moeten trekken om mensen wakker te schuuden, te prikken en te prikkelen zodat we heerlijk met zijn allen in passie en vrijheid kunnen schitteren. Misschien wel iets te dromerig zul je denken, maar ik heb mijn rug al tegen de muur gezet en er is geen ontkomen aan dat ik hiermee verder wil. Wie volgt.

 

Een idee van een bezoeker was dat er SUPERMAN is SPIDERMAN, en dan heb je nu de…… PASSIEMAN uit de POLDER. Met hooivork en op klompen. Ik kan niet zo goed tekenen op de computer, maar hij zou er dan zo ongeveer uit moeten gaan zien. Maar dan nog met een overal aan. Moet eens een fotoshopcursus doen.

                     

De Passieman uit de Polder wil mensen prikken! Met de hooivork om te gaan delen.

Wat moet er dan gedeeld worden zul je je afvragen. Welnu dat we elkaar de ruimte delen om te mogen zijn wie we echt zijn. Dat we mogen leven vanuit onze diepste Passie. Want hoe vaak gebeurt het niet dat mensen leven als de buurman. En dus beïnvloed zijn om net zo veel geld te verdienen als de buurman, ongeveer dezelfde auto te rijden en ongeveer dezelfde werktijden te hebben. (want anders was het niet je buurman toch?

Denk voor de aardigheid eens aan een andere buurman, misschien wel een boer, maar iemand die volledig vanuit vrijheid leeft en met passie zijn of haar ding doet. Iemand die gewoonweg IS!

Want ik geloof erin dat je moet ZIJN. Niets meer en niets anders. Vanuit het zijn (wie je echt bent), durf je al je talenten aan de wereld te delen. Laat maar zien en je zult versteld staan wat er gebeurd.

Na al een prikje te hebben mogen geven bij Pauw en Witteman wordt het tijd dat er echt gehooid gaat worden.

        

 

7 april 2011

3 dagen T. Harv Eker. Maar meer is het een afsluiting geweest van 1 jaar keihard werken om een community te bouwen van mensen die graag geïnspireerd willen worden en willen inspireren in dit leven om er gewoon een mooiere planeet van te maken.
Harv was beter dan verwacht. 2500 mensen hebben de volle 3 dagen uitgezeten. Dat is nog nooit vertoond in Nederland. Wat een feest. Alle deelnemers hadden hun eigen feestje. En daarnaast heeft iedereen hier iets kunnen leren. Over zichzelf of/en over omgaan met geld. Vooral dat geld niet vies is. We moeten een geld magneet worden zoals Harv het zei.

Nu verder. Maar hoe en met wie . Ik ga eerst even een paar weken zorgen dat MIHN staat. dat het team op kantoor er klaar voor is om de deelenemers en nieuwe mensen die geïnteresseerd zijnte begeleiden in hun groei.

Bedankt dat je er was, en zo niet dan hoop ik je snel te zien op een ander evenement.

Pieter

Hieronder een reactie van een dame die me op P&W heeft gezien.

Volg mij nu ook op Twitter: www.twitter.com/pietermonsma

Mijn eigen ervaring na het optreden bij Pauw & Witteman op 21 maart jl.

Heel lang naar uitgekeken, uitgesteld door de ramp in Japan maar dan eindelijk toch aan tafel bij Pauw & Witteman.
Dit is naturrlijk al een hele prestatie om in het programma te komen. Dan zit je aan tafel en wil je je boodschap goed brengen.
Als voorbereiding heb ik gesproken met verschillende mensen om toch vooral mijn boodschap goed over te kunnen brengen en waar je voor moet waken bij deze zeer ervaren mannen.

Gek is dat je na afloop altijd weet wat je had moeten zeggen en dat het bijna niet voor te bereiden is. Natuurlijk had ik kunnen weten dat het Miljonair zijn de boventoon zou voeren bij deze heren. Maar dat ze het zoveel die kant op zouden laten gaan had ik niet verwacht. Maar ja dat is media en daarom zat ik er ook toch. Aan mij de opdracht om het verhaal mijn kant toe te trekken. Dat is maar ten dele gelukt. Positief zijn is er uitgekomen en nog wat andere zaken. Maar de echte boodschap dat deze boer een goede spreker naar Nederland brengt is ondergesneeuwd. Ik had (maar ja, hadden..) direct na de introductie willen zeggen dat ik nog steeds die boer ben die misschien nu nog wel harder werkt als destijds.  Laten we het eens over iets positiefs hebben zoals het helpen van mensen aan hun vrijheid. Financiële vrijheid in dit geval. Zeker 3 van de aanwezige heren zijn dik miljonair en proberen het miljonair maken dan ook nog belachelijk te maken. Over een Millionaires Mindset gesproken… Pauw en Witteman hebben mij volledig de ruimte gegeven om mezelf neer te zetten, toch heb ik niet de mannen op één lijn kunnen krijgen dat we in Nederland met z'n allen elkaar moeten helpen om dit land te laten groeien. We moeten elkaar niet klein praten maar juist de kansen in elkaar zien en deze aanmoedigen. De tijd was ook erg kort. Ik wil Revanche, ha ha. Making It Happen Now , de organisatie die persoonlijke en financiële groei in Nederland wil ondersteunen heb ik niet eens naar voren kunnen brengen. Oh, wat jammer. Ik had iedereen willen noemen die zo hard aan onze visie werkt maar redelijkerwijs was er gewoon geen tijd voor.

1-2-3 april komt T. Harv Eker naar de RAI. Natuurlijk is het Amerikaans. SO WHAT! We rijden dagelijk langs MC Donalds wat in de jaren 70 ook verdoemd was. Ik vind het idioot dat er in Nederland altijd gesproken wordt dat er te weinig leiders hier zijn, te weinig vrouwen bijvoorbeeld in het bedrijfsleven en dat we te zeurderig zijn. Dus daarom moeten we juist naar The Milionaire Mind Intensive! Hier gaat het juist om die mindset. Een mindset die we allemaal een tandje hoger moeten zetten. Ook de heren aan tafel, het gaat in het geheel niet om de papieren waarde van geld, het gaat om de vrijheid van ons allen. Een vrijheid van geld, maar ook een vrijheid van in positivisme. Elkaar steunen en ondersteunen met mooie plannen. Samen kunnen we elkaar groot maken! Groter en positiever. Dat is toch geweldig! Ik ga ervoor en vraag je om dit te delen met jouw omgeving. Want neem je omgeving mee in jouw groei.

Ik wens je heel veel PASSIE en geluk.

Pieter Monsma

De passieman voor iedereen.

Pieter op Facebook
Ontvang gratis de Passiebrief

Laat je inspireren door de Passieboer!

Meldt je hier aan.

Directeur Citroën NL over Pieter
Pieter Monsma
"Goed boeren"
"Neem eens hooi op je vork"
"Samen onze passies en talenten delen"
"Een schop onder je kont"
"Je kunt van mij de passie krijgen"
"Geen gezeik, van Passie wordt je rijk"