Bio

BIO van Pieter Monsma

Verhogen van prestaties en plezier door de Passie te Preken:
Een gedreven, bevlogen passievolle spreker. Inspireert zalen, bedrijven, en personen tot betere (commerciële) prestaties en plezier.

Oorsprong:
Geboren in Friesland. Als klein jongetje al diskjockey en daarnaast altijd geweten dat hij boer zou worden, omdat er een boerderij in de familie zat. Dat bleek uiteindelijk toch iets anders te zijn. In zijn hart was hij geen boer. Na 10 jaar boer geweest te zijn in de Noordoostpolder vond hij zijn ware passie. Na een training van de goeroe Tony Robbins gevolgd te hebben wist hij het zeker, ipv bieten en aardappels te laten groeien wil hij mensen laten groeien! Dat deed hij natuurlijk al als diskjockey, en daarna heel succesvol binnen een grote multinational waar hij als Marketing Director de organisatie leidde. In de financiële sector heeft hij een succesvol assurantiekantoor opgezet en verkocht. Ondertussen belegt hij in vastgoed en runt een organisatiebureau die wereld sprekers naar Nederland brengt. Zijn grootste Passie (naast zijn familie): Zelf op het podium mensen inspireren!

Passieman uit de Polder: Zaaien, Groeien en Bloeien:
Niet de trekker maar het podium daar hoort Pieter. Mensen daarvandaan laten groeien door Passie, PASSIE is dan ook zijn onderwerp geworden. “De Passieman uit de polder”. Zo werd hij eens genoemd en dat is precies zoals het is. Want met Passie uit de polder brengt Pieter op een geheel eigen (boeren)stijl, met letterlijk de klompen in de klei en vooral met heel veel passie zijn gedreven visie op het >leven en werken vanuit Passie<. Passie is de oorsprong van groei. De energie van de mens en de plezier factor van het leven en het werken. Pieter kan de passie bij mensen terugbrengen en/of verhogen. Prestaties en Plezier gaan direct omhoog. Commercieel een topper.

Entertrainment:
Iemand die uit onvoorziene hoek ineens een publiek kan roeren en beroeren. Mensen genieten van zijn enthousiasme en inspiratie. Hij leidt zalen uit intuïtie en de kennis van het bewustzijn en onderbewustzijn dit doet hij met “entertrainment”. Een congruente persoonlijkheid die geeft om de mensen die hij traint en coacht. Vanuit een immense levenservaring. Een spreker en inspirator die persoonlijk is en je in het hart raakt met een eigen inzicht van menselijkheid. Self made ondernemer die wars is van gestelde regels en scripts, en niet uit een boekje leeft maar het boek zelf schrijft. Het leven is voor hem verrassend waardoor er altijd spanning en groei ontstaat. Groei die hij wil delen, bij jou als persoon die jij weer door kunt geven in je directe omgeving. “Ik zou willen dat iedereen geïnspireerd vanuit zijn eigen passie en talenten leeft en daarmee ook direct en indirect het leven om zich heen positief beïnvloedt”. Uiteindelijk blijft hij altijd toch die boer uit de polder met zijn motto: “Eerst zaaien, dan groeien voordat je samen gaat bloeien”.

 

Pieter vertelt in het kort zijn levensverhaal en motivatie om anderen te helpen hun Passie te leven.

Passie uit de polder is geboren in…..Friesland.

Hier in het kort mijn verhaal. Een verhaal wat mij elke dag drijft om mensen te helpen die op zoek zijn naar hun … Passie.

Geboren in een klein plaatsje, Engelum, met 500 inwoners in Friesland heb ik een heerlijk passievol leven geleidt met de beschermende sociale cultuur van het platteland. Al op mijn 11e jaar was ik disckjockey en vond het fascinerend hoe mensen zich bewogen en gedroegen op de dansvloer, en dat ik daarbij invloed had op de energie in de zaal.

Ik wist mijn gehele jeugd dat ik later boer zou worden op de boerderij van mijn opa in de Noordoostpolder. Het was ook niet zo vreemd. Ik was geboren met grote handen en durfde mijn handen wel vies te maken bij de plaatselijke boeren.

Mijn vader was architect en een sociaal beest. Mijn moeder kooklerares en verzorgend en, zeg maar gewoon, lief!

In 1986 overleed mijn vader en mijn opa rond dezelfde tijd. Het was tijd om naar de boerderij te gaan. Samen met mijn moeder werden we boer. Maar al snel verloor ik mijn energie. Mijn Passie. En zo ging dat jaren door. Tot het moment dat een goede vriend mij voorstelde naar een psycholoog (tegenwoordig coach genaamd) te gaan. 

Ik? een Fries, een boer, die gaat niet naar de psycholoog. No way. Toch is het gebeurd. 3 uur mijn hart geleegd, en ben met twee dingen weer naar huis gereden. 1. Het woordje "moeten" ga ik nooit meer gebruiken en vervangen door het woord willen. En 2. als ik iets leuks zie dan ga ik er ook voor kiezen.

Al snel kwam er 'iets leuks' naar me toe. Een kennis nodigde me uit en voor ik het wist zat ik in een zaal met 400 mensen, met fantastische sprekers. Wat ik na jaren weer zag was mijn….Passie. Het inspireren van mensen. 

Binnen korte tijd was ik binnen dat bedrijf de grootste spreker van West Europa. Werd ik gevraagd te spreken voor zalen met honderden en duizenden mensen. Ondertussen nog steeds de boerderij aan het runnen. Maar met een geheel ander gevoel Het gevoel dat ik in het goede spoor was gaan rijden. 

Het was een brandend verlangen wat mij tot op de dag van vandaag drijft. Een verlangen om zelf vrij te zijn van mijn gevoelens dat ik niet wist wie ik was.

En dit verlangen heeft zich vertaald om mijn talenten in te zetten voor  mensen om ook hun passie te laten leven. Te inspireren om te kiezen voor wie je werkelijk bent. En om anderen te helpen. Al was het maar om diegene naar een psycholoog (coach) te sturen haha.

Het is om te laten zien dat alles mogelijk is. Want op het moment dat je echt kiest voor je passie dan gebeurt alles vanzelf. Komen de dingen op je af in plaats van dat je ernaar zoekt. Je bereikt een staat in dit leven waarbij je alles bereikt zonder er een inspanning voor te hoeven doen.

Juist in deze tijd waarbij mensen zich wel gelukkig voelen over zichzelf, maar waar de problemen in de maatschappij zich maar opstapelen hebben we samen de taak om de energie hoog te houden. Onze passie's te delen en te versterken. Elkaar aan te moedigen en toe te juichen. Deze maatschappij zijn wij zelf, en wij zijn de maatschappij. Laten we ons niet leiden door de maatschappij, maar laten we die creëren met elkaar.

Passie uit de Polder betekent voor mij dus iets. Het is het verlangen van een jongen zijn Passie te leven. Nu en altijd. En omdat hij dat gevonden heeft wil hij dat delen. In elk opzicht.

Pieter Monsma

Passieboer.

Pieter op Facebook
Ontvang gratis de Passiebrief

Laat je inspireren door de Passieboer!

Meldt je hier aan.

Directeur Citro├źn NL over Pieter
Pieter Monsma
"Goed boeren"
"Neem eens hooi op je vork"
"Samen onze passies en talenten delen"
"Een schop onder je kont"
"Je kunt van mij de passie krijgen"
"Geen gezeik, van Passie wordt je rijk"