Referenties

Pieter in de media

 

1. VARA, Pauw en Witteman

 

"Passieman uit de polder" Pieter Monsma. 21 maart 2011

http://pauwenwitteman.vara.nl/Artikel.4215.0.html?tx_ttnews[tt_news]=21289&cHash=818f281ade3f2b36bb3cd7f5f3a5614b/

Twintig jaar geleden reed Pieter Monsma nog met zijn trekker door zijn akkers in de Noordoostpolder. Inmiddels is hij succesvol vastgoedinvesteerder, motivational trainer en miljonair. Of zoals hij zichzelf noemt: "Passieman uit de polder". Monsma komt vanavond in Pauw & Witteman vertellen dat "Nederland van zijn taboe op rijk worden af moet."

De succesvolle ondernemer is vastbesloten om zijn weg naar financieel succes te delen met anderen. Door middel van seminars, workshops en persoonlijke coachingsessies probeert Monsma de deelnemers aan te zetten tot een nieuwe financiële blauwdruk. Je financiële blauwdruk, gevormd door je opvoeding en omgeving, bepaalt volgens hem de manier waarop je met geld omgaat. Dat is de filosofie van Monsma. Durf je te investeren, of zet je je geld veilig op de bank?

1 april haalt Monsma de financiele bestellerauteur T. Harv Eker naar Nederland, voor zijn seminar Millionaire’s Mind Intensive. T. Harv Eker (de T. staat voor The) schreefhet boekThe Secrets of the Millionaire Mind,dat in Amerika en Azië miljoenen keren over de toonbank ging. Hij is een voorbeeld voor Pieter Monsma. 

 

 

2. KRO naaste familie

http://www.npo.nl/naaste-familie/28-10-2010/KRO_1396017

Naaste Familie: Pieter als financiële coach. Rijkdom zit in het gezin, niet in geld

In de vijfde aflevering leren familie Monsma en familie Olsman elkaar kennen. Deze gezinnen uit Emmeloord en Hardenberg laten elkaar een andere kant van het leven zien.

Familie MonsmaHet rijke gezin Monsma woont op een grote woonboerderij en bestaat uit vader Pieter, moeder Donna en twee kinderen. Pieter gelooft in het toeval en toen dit programma op zijn pad kwam hoefde hij geen twee keer na te denken. Hij is een echte levensgenieter en mensen zijn z’n grootste passie. Pieter is van huis uit boer maar houdt zich nu bezig met het beleggen in vastgoed. Ook is hij personal coach. Zijn vrouw Donna zit ook niet stil, zij heeft een eigen massagesalon aan huis.

Familie OlsmanHet andere gezin is familie Olsman, bestaande uit vader Hein, moeder Titia en vijf kinderen. Vader Hein is vrachtwagenchauffeur en werkt 48 uur per week. Met zijn salaris kan het gezin niet rondkomen en zit hierdoor bij de voedselbank. Titia werkt vrijwillig bij een peuterspeelzaal, maar zou graag een betaalde baan willen. Verzekeringen kunnen ze niet betalen, laat staan extra’s voor de kinderen. De oudste dochter heeft een bijbaantje en schiet wel eens financieel te hulp. Bij Hein zit de rijkdom in zijn gezin en niet zo zeer in veel geld hebben. "Dat ze gezond zijn dat is het belangrijkste."

De kinderen van beide gezinnen introduceren Rob Kamphues aan hun ouders en loodsen hem door hun eigen huis. Bij de familie Monsma geniet hij van de luxe in een buiten jacuzzi en gaat met de kinderen midgetgolfen of op hun eigen baan, in hun eigen tuin. Bij de familie Olsman is weinig tijd en geld voor hobby’s en sport. Op de vrachtwagen ervaart Rob de lange werkdagen van Hein.

 

Pieter op Facebook
Ontvang gratis de Passiebrief

Laat je inspireren door de Passieboer!

Meldt je hier aan.

Directeur Citro├źn NL over Pieter
Pieter Monsma
"Goed boeren"
"Neem eens hooi op je vork"
"Samen onze passies en talenten delen"
"Een schop onder je kont"
"Je kunt van mij de passie krijgen"
"Geen gezeik, van Passie wordt je rijk"